'Ik doe mee' poster

Gebruik de bijgevoegde poster om iedereen in je omgeving; buren, klasgenootjes, vriendenclub, collega's te laten zien dat je meedoet en dat ze je kunnen sponsoren. Print de poster uit op A4 of A3 formaat (let op je printerintellingen!). Hang hem voor het raam, op je auto, je sportclub of bij de koffieautomaat op je werk! Succes. 

Klik hier om de poster te printen poster ik doe mee.pdf

Zwemtest in het Wantijbad

Zwem jij op 1 september de 2,5 km en heb je geen KNZB-licentie. Dan willen we graag jouw zwemvaardigheid zien. Meedoen aan de 2,5 km vereist dat je goed kunt zwemmen. Daarom kun je meedoen als je beschikt over een licentie van de KNZB, als je die niet hebt en toch de 2,5 km wil zwemmen dan vragen we je om een zwemtest af te komen leggen in het Wantijbad. Wij vinden veiligheid namelijk heel belangrijk.

Er volgt meer informatie over de zwemtestdata. Vermoedelijk zullen we weer twee avonden organiseren waarop je je zwemkunsten kunt laten zien. Je kunt dan beide avonden tussen 18.00 en 20.00 terecht in het Wantijbad om te laten zien dat je de 2,5 km aankan. Dit betekent dat je de 2,5 km binnen een uur af moet kunnen leggen.

Gratis posters en flyers zijn weer beschikbaar!

Wil jij de officiële posters en flyers gebruiken? Dat kan. Je kunt ze gratis ophalen bij Verstegen Accountants. Bij de receptioniste kun je zoveel posters/flyers ophalen als je nodig hebt. Hang ze thuis op, verdeel ze onder je sportvrienden, familie en collega's!


LET OP:
Ophalen kan elke werkdag tussen 10:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur.
Noordendijk 207, 3311 RN Dordrecht

Wij bedanken Verstegen voor deze medewerking!

Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw zestig minuten over. Met schoolslag zwem je, in het algemeen, aanmerkelijk langzamer dan met borstcrawl. Voor wat betreft de keuze van de afstand. Kies een afstand die past bij je zwemkwaliteit en mate van geoefendheid. Trainen voor dit evenement wordt aangeraden, er zijn diverse trainingsmogelijkheden. Houd de site en de social media in de gaten voor de verschillende initiatieven. Tenzij nadrukkelijk vermeld is de organisatie niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de trainingen.

DTP-prik (tetanusprik)

Het is goed om te controleren of je in de laatste tien jaar een DTP-prik (in de volksmond: tetanusprik) hebt gehad. Indien dit niet het geval is raden we aan deze in de voorbereiding wel te halen. Zoek contact met de GGD in jouw omgeving.

Trainingen

Het verheugt ons dat het Wantijbad in Dordrecht weer de mogelijkheid biedt om te trainen voor de City Swim Dordrecht to Fight Cancer! De entreeprijs 's avonds is 2,50 euro. Wie overdag wil trainen betaalt de normale toegangsprijs van 5,00 euro. De temperatuur van het water is vergelijkbaar met het buitenwater, dus ideaal om je voor te bereiden. Uiteraard is het Wantijbad ook overdag en in de weekenden geopend. Voor meer informatie: www.wantijbad.nl

Natuurlijk zijn er meer zwembaden in de regio waar je je kunt voorbereiden.

Zoek de openingstijden op hun websites.

Er zijn ook zwemmers die regelmatig oefenen in buitenwater. Kijk voor de mogelijkheden op de site van de Nederlandse Openwater Web: www.noww.nl. Daar vind je meer informatie over trainings- en wedstrijdmogelijkheden en zijn er fora waarin informatie over buitentrainingen gedeeld wordt. Ook op onze facebookpagina en twitter zul je meldingen van trainingen vinden.

Trainingsschema

Veel deelnemers zijn al druk bezig met meters maken in het water, andere moeten nog beginnen. Om jullie een steuntje in de rug te geven hebben wij hier een trainingsschema voor jullie. Deze aangeboden door ZwemAnalyse.nl. Het is een trainingsschema dat geleidelijk opbouwt naar 2 kilometer zwemmen en daarmee geschikt voor alle deelnemers, die nog niet zoveel zwemervaring hebben. De zwemmers kunnen schoolslag zwemmen, of borstcrawl, of slagen afwisselen. Zet hem op!


Zwemschema opbouw naar 2 km.pdf

 

Informatie over zwemmen in open water

Daarnaast hebben we nog informatie, die nuttig kan zijn in de voorbereiding. Voor veel deelnemer is het misschien wel de eerste keer dat zij zo’n stuk zwemmen in open water.

Links naar uitgebreide artikelen hierover vinden jullie hier: