Kids Swim 

Ook kinderen kunnen natuurlijk meedoen met de Kids Swim. Hoe spannend is het om in de havens te mogen zwemmen?? ...superleuk toch!! Er wordt voordat je het water induikt door een professionele coach (Kim Jovanovic) een spectaculaire warming-up gegeven, zodat jullie goed voorbereid en met warme spieren het water ingaan. Én...helemaal leuk nieuws, dit jaar hebben we geen limiet aan het aantal deelnemers dus kom gezellig met je héle klas of sportteam meedoen!

En dit jaar krijg je als deelnemer van de Kids Swim ook nog eens een mooie goodiebag met leuke spulletjes!

En dankzij een fantastische sponsor betalen kids ook dit jaar slechts € 10,- inschrijfkosten.

Belangrijkste voorwaarden om mee te doen:

  • Je bent tussen 8 en 16 jaar én in het bezit van diploma’s A en B;

  • Je hebt toestemming van je ouders/verzorgers nodig. Zonder toestemming kun je helaas niet meedoen. 

Dit wordt allemaal op 1 september uiteraard gecontroleerd, en als je aan deze voorwaarden niet voldoet, mag je helaas het water niet in. Klinkt misschien wat onaardig, maar we willen natuurlijk dat de City Swim Dordrecht  een leuk en stoer evenement is en voorál ook een veilig evenement.

En natuurlijk mag je veel leuke foto's maken, bijvoorbeeld als je traint (wel oppassen dat je je telefoon niet in het water laat vallen) en je foto's delen via Facebook, Twitter en Instagram. En mail ons vooral als je leuke zwem trainingen of foto's hebt die je wilt delen.Leeftijden en afstanden! BELANGRIJKE INFO

Er zijn voor kinderen tussen 8 en 16 jaar verschillende afstanden die zij mogen zwemmen en waar de organisatie in verband met de veiligheid niet van af zal wijken. Voor sportievelingen tussen 8 en 10 jaar is er de 250 meter Swim in de Wolwevershaven, vereiste is minimaal diploma B. Zij moeten begeleid worden door 1 volwassene en zullen een Safer Swimmer aan krijgen zodat wij altijd weten waar zij zwemmen en zij kunnen deze 'boei' gebruiken om uit te rusten.

Kinderen tussen 10 en 12 jaar mogen 250 of 500 meter zwemmen, met dezelfde voorwaarden als bij de allerjongsten, alleen is hier de begeleiding door een volwassene niet verplicht maar optioneel. Mocht je niet zeker zijn of jij die 500 meter wel gaat halen, geen probleem dan zwem je toch gewoon mee bij de 250 meter.

Tussen de 12 en 16 jaar kun je 250 of 500 meter zwemmen, (minimaal diploma B). Hier gaan we er van uit dat je zelfstandig kunt zwemmen en hoeft er dus geen begeleider mee (mag wel maar dan is dat ook een deelnemer die zich inschrijft).

Wil jij een langere afstand zwemmen dan voor jouw leeftijdscategorie is toegestaan, dan mag dat ALLEEN met toestemming van de organisatie. Hiervoor is een goed afgelegde test in het Wantijbad nodig of er moet schriftelijke toestemming zijn van jouw zwem- of waterpolotrainer of van een trainer bij de Dordtse Reddingsbrigade. Twijfel je of heb je een vraag? Neem dan contact op via info@dordrecht.swimtofightcancer.nl

Het zwemmen van de 2,5 km is alleen voor deelnemers ouder dan 16 jaar, vanwege de veiligheid en de verwachte stroomsnelheid op de rivier. Wij zullen daar ook dit jaar niet van afwijken.

Net als vorige edities zal er weer begonnen worden met een warming-up event olv een professioneel trainster/coach. De sfeer zit er dan meteen goed in met een DJ, lekkere muziek en enthousiast bewegen!

 

Tips ophalen donaties 

Het behalen van het donatiebedrag kan op vele manieren:

Gebruik je eigen Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram om de link naar je eigen donatiepagina te promoten en aandacht voor jouw prestatie te krijgen; Laat iedereen op school, in de buurt en thuis zien dat je meedoet met posters. Die kun je hier downloaden. Organiseer een ludieke actie, zoals een autowasdag, een taartenbakactie, een ’openbare training’ of iets dergelijks, schrijf een stukje in je schoolkrant of clubblad waarmee je aandacht vraagt voor de actie, met als doel geld in te zamelen, verzamel lege flessen in je buurt en haal het statiegeld op;

Als je lid bent van een (sport)vereniging of club kun je daar ook een speciale actie houden om je donatiegeld bij elkaar te krijgen. Vraag je teamgenoten om je te helpen bij jouw inzamelactie of nóg leuker...vraag ze om ook mee te zwemmen! Heb je nog meer goede ideeën? Houd ons op de hoogte via insta, Facebook of twitter! Daar delen we jouw goede idee graag met de andere deelnemers. 

 

Safer Swimmer voor elke deelnemer

De KNZB stelt voor elke deelnemer van de Kids Swim een 'Safer Swimmer' ter beschikking. In onze organisatie staat veiligheid voorop. Bij de Kids Swim worden alle deelnemers daarom goed in de gaten gehouden. Vandaar ook de eisen die wij stellen aan deelname. Maar tegelijkertijd is het belangrijk dat iedere deelnemer zich zelf veilig voelt in het water. Des te meer plezier heb je bij het zwemmen. En dan ook nog eens in de havens van het mooie Dordrecht!

Wij introduceren een hulpmiddel dat de veiligheid dient maar tegelijkertijd de kinderen in staat stelt zelf te zwemmen. Een soort meedrijvende boei, onder de naam Safer Swimmer. Je merkt er zelf niets van bij het zwemmen maar je bent goed zichtbaar èn ... je kunt er even op drijven om een beetje uit te rusten. Voor alle duidelijkheid, de Safer Swimmer is géén vervanging voor toezicht en reddingsbrigade. Beide zijn gewoon volop aanwezig.

Hoe werkt het? Bij de start krijgt ieder kind de Safer Swimmer. De heupgordel wordt ter plekke op de juiste maat ingesteld en vervolgens om de heup vastgeklikt. Direct na de finish levert iedere deelnemer de Safer Swimmer weer in. Kunnen we deze volgend jaar weer gebruiken.